top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Blood Lad

"Tudjátok, mi az a vámpír? Így igaz. Ez az a szörnyeteg, aki egy galléros köpenyt visel és éjjelente jár emberi vért szívni. És ez vagyok én, egy vámpír leszármazottja.

-kedvenc idézet

Az eheti animénk alaptörténete előtt, térjünk rá magára a világra, amiben az egész játszódik. Tulajdonképpen két párhuzamos világra lehet osztani a helyszínt. Az egyik, a számunkra ismert világ, tulajdonképpen az, amiben élünk. Ez az Emberi Világ. Mellette létezik az emberek számára ismeretlen Démon Világ. Csak néhány démon képes a világok között utazgatni. Az anime a Démon Világban kezdődik, de az Emberi Világba is ugyanúgy ellátogatnak a főhőseink. A Démon Világ különböző területekre van osztva, mindegyiknek van vezére. Vezér az lehet, aki legyőzi az előző vezért, így egyértelmű, hogy a vezér a terület legerősebbje. Éppen ezért a területek folyamatos háborúk alatt állnak és sorban lépnek fel "trónkövetelők".

A fent említett idézettel indít az anime, amivel arra következtethetünk, hogy a főszereplőnk egy vámpír. Ez így is van, ő pedig Staz. Külsőleg megvannak a vámpírok ismertetőjelei, de... hogy is mondjam. Nem éppen az a vámpíros alkat. Nem szív éjjelente emberi vért, sem másat (nappal sem) és hihetetlen nagy otaku a szó szoros értelmében. Meglehet, hogy ember, de elsősorban önmaga. Ráadásul ő az egyik legerősebb területi főnök.


A történet ott veszi kezdetét, hogy az otaku Staz éppen egy Ember Világban gyártott videójátékkal játszik, amikor jelentik neki, hogy egy ember érkezett a világukba. Staz azonnal ugrik is, még soha nem találkozott emberrel, Fuyumival. A probléma már csak ott kezdődik, hogy a lány meghal és szellemként születik újjá ebben a világban. Staz megesküszik neki, hogy vissza fogja hozni az életbe, bármi áron. Itt kezdődik közös kalandjuk.


Az anime mindössze 10 részt kapott. A mangaka lassan halad a részekkel, így egy kis időbe beletelhet még, hogy egyáltalán bejelentsék, hogy lesz-e folytatása az animének. Mindenesetre, így maga a történet befejezetlen, hisz a manga sem ért még a végére.

Az anime tele van vicces jelenetekkel, rendkívül szórakoztató. Meg van az alap történet szál, amit én személy szerint érdekesnek találtam, talán nem annyira izgalmas, de kaptunk pár harcjelenetet és konfliktust, ami folyamatosan éberen tartja a nézőt. Más animéket is parodizál, mint például a Dragon Ballt. Az anime egyik legizgalmasabb harcjelenetében egy Gokutól tanult mozdulattal próbálja leverni ellenfelét. Emellett betekintést is nyerhetünk pár szereplő múltjába, főleg Stazéba, amin keresztül testvéreit is jobban megismerhetjük.

Hogy a történet azért ne lógjon csak úgy teljesen befejezetlenül, egy OVA-val egészítették ki, ami lezárást ad az animének, de a fő konfliktusra nem ad választ, így az nyitott marad. Csak pár kérdést válaszol meg, hogy megnyugodjon a kis lelkünk.


bottom of page