top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Ao No Exorcist


Konnichiwa! Egy újabb fergeteges animét tárok fel előttetek, mely szórakoztató, elgondolkodtató és kifejezetten vicces. Íme tehát, az Ao No Exorcist (angol nevén Blue Exorcist)!

Még a legelején szögezzük le, hogy ez egy fantasy anime, már maga a címe is sejteti, hogy mi lesz az alaptörténet. Az Ao jelentése: kék; az Exorcist, pedig: ördögűző. Tehát, ha magyarra akarjuk fordítani, a címe A kék ördögűző lenne. Most, hogy kielemeztük a címet, térjünk is át a lényegre.

A mű helyszíne az emberek által ismert világ (azaz ez), de van egy vele párhuzamos világ is, amelyben a démonok élnek. A mi világunk az Assiah, a démonoké a Gehenna. A világoknak külön kéne lenniük, de a démonoknak elég erejük van ahhoz, hogy át tudjanak jönni és embereket megszállva itt éljenek. Kivételek persze mindig akadnak, ilyen a Sátán is, akinek erejét egy Asshiah-i élő képtelen befogadni.

Főhősünk, Okumura Rin, egy balhés srác, aki akármennyire is próbál normálisan viselkedni, egyszerűen fizikailag képtelen rá. Folytonosan bajba kerül. Ezeknek oka általában az, ha valami olyasmit lát, amit igazságtalannak vél, tehát tulajdonképpen csak megvéd más embereket/tárgyakat. Egy pap fiaként él ikertestvérével (Okumura Yukio) egy templomban. Bár ikrek, tökéletes ellentétei egymásnak, még a külsejük sem hasonlít (bár az anime szerint, mindketten szuperhelyesek, én csak Rint találom cukinak. Szupszup-san szavaival élve: izlések és pofonok). Míg az idősebbik a bajkeverő, addig a fiatalabbik kíváló tanuló, egészen annyira, hogy ösztöndíjjal felveszik a legelitebb iskolák közül is a legelitebbe.

Átlagos napjait az zavarja meg, hogy egy délután, furcsa lényt vesz észre. Apró, színes és gonosz, mint később kiderül, az egy démon. És itt kezdődik el a történet. Az apja (aki valójában a mostohaapja; lényegtelen, ugorjunk) beavatja őt a titokba, miszerint a papok nem egyszerű erekjéket adnak a gyerekeknek, hogy pénzt nyerjenek rajta, hanem igenis azok a dolgok valóban elűzik a démonokat, ugyanezen okból van szükség az ördögűzőkre. Csak ők képesek végezni a démonokkal.

Rin összekapja magát, ő is megy abba az intézménybe, ahová öccse jár, mert titokban ott ördögűző tanfolyam is van. Merthogy ja, ő eldöntötte, hogy az lesz. Mert miért is ne?!

Egy nagyon szórakoztató anime, nagyon jó a hangulata, a rajzolása kifejezetten szép, a zenéi sem rosszak, sőt! Hol akciódús jelenetek vannak benne, hol áttérnek a slice of life stílusba és főzőcskéznek egyet, de minden pillanata érdekes és amit tudnak poénokkal egészítenek ki, hogy még csak véletlenül se untassa a nézőt.

Én kifejezetten szeretem az animét, ezt pedig nemcsak annak köszönhetjük, hogy az anime is shounen, amiket én amúgy is nagyon szeretek, hanem a karakterek miatt is.

Rin, a Sátán fia, egy veszélyes bajkeverő, azok akik tudnak a létezéséről, félnek tőle, ereje ugyan ismeretlen, de azt mindenki tudja, hogy nagyon nagy, az hogy mennyire, az itt a kérdés. Ennek ellenére... maga a srác jószívű, jó barát, céltudatos, bátor és a hobbija a FŐZŐCSKÉZÉS.

Yukio egy zseni, aki imádja szivatni a bátyját.

Shiemi egy törékeny lány, aki küzd az álmáért, de közben a szerettei értékeit is védi.

Shura, egy elképesztő harcos, akinek kedvenc elfoglaltsága Yukio idegesítése és Rin csicskáztatása.

Amaimon. Nos, ő egy olyan karakter, aki ha valahol megjelent, tudtam, hogy most röhöghetek egy jót.

Végül pedig Mephisto Pheles, a történet bonyolítója, démon, aki egyben az akadémia igazgatója. Sose lehet tudni éppen mire készül, nehéz megmondani, hogy ő egy jó vagy rossz karakter, de hatalmas szövegei vannak.


bottom of page