top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Tonari No Kaibutsu-kun


A Tonari No Kaibutsu-kun című anime, angol címén a My Little Monster egy romantikus, slice of life jellegű anime. A shoujo rajongóinak mindenképp ajánlom. Hogy miért is? Lássuk csak.


Mizutani Shizukut csak a tanulás érdekli, csúfneve a Száraz Jég, utalva ezzel érzelmetlenségére. Nincsenek barátai, senki sem érdekli őt, minden ami körülötte zajlik, csak háttérzajként fogja fel. Nyugodt életét megszakítja, hogy a tanárnője megkéri őt, hogy az osztály rosszfiújának, Yoshida Harunak vigye el a házit és vegye rá, hogy járjon be az iskolába. Ekkor még nem tudta, hogy mibe fog belekeveredni. A verekedős, hangos fiú hamar megkedveli a lányt, de a lány részérél a kapcsolatuk rivalizálás lesz, miután a Haru minden nehézség nélkül jobb eredményeket ér el, mint ő. Shizukunak nincsenek barátai, és ő ezzel tökéletesen meg van elégedve, mert így legalább semmi sem zavarja a tanulásban, Haru, tökéletesen másképp gondolja, ő mindeképp barátokat akar szerezni, de nem tud hogyan.


Shizuku és Haru kapcsolata, amolyan se veled - se nélküled kapcsolat, néha összeverekednek, összekapnak, elpirulnak, és új barátaik a háttérben próbálják segíteni kapcsolatuk haladását, de valami mindig közéjük áll.


Shizuku barátnőjeként megjelen Natsume, aki nem éppen az éltanulók csoportját bővíti, megismerjük Sasayant, a kissé szürke karaktert és Yuuzant, Haru cuki bátyját. Haru ideiglenesen unokatestvérénél, Misawa Mitsuyoshinál lakik, arra az időre, míg iskolába jár. Shizuku és Haru amúgy sem egyszerű kapcsolatába bezavar Ooshima és Kenji is.

A rövid, 12 részes anime (+1 OVA) könnyed és szórakoztató, nagyon aranyos, romantikus. Helyet kapott a humor, de mellette a könnyek és a nehéz gyerekkori emlékeknek is szemtanúi lehettünk. A grafika szép, a zenéi is jók, nekem különösen a 2. OST: Tetsukazu no kanjou tetszett.


bottom of page