top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Owari No Seraph


Történetünkben megismerkedünk Yuuichirouval, aki a Hyakuya árvaházba kerülve, új embereket ismert meg, új barátokat szerzett. Ő ugyan soha be nem vallotta volna, de szerette őket, valódi testvéreiként tekintett a többi gyerekre. Egy nap egy vírus elpusztította az emberiség nagy részét, szinte csak a gyerekekek menekültek meg, mivel az ő generációjuk már immunis. A káoszt kihasználva a vámpírok fellázadtak. A Hyakuya árvaház tagjait és rajtuk kívül sok más gyereket elrabolnak, a bázisukra viszik őket, kis nassolnivalónak.


Yuuichirou (Yuu) és legjobb barátja, Mikaela (Mika) kieszelnek egy tervet mellyel megszökhetnek a vámpíroktól és majd boldogan élnek, csak ők, egyedül. A terbük kudarcba fullad és egy nemes vámpír mindannyiukat lemészárolja, utoljára Mikát és Yuut hagyja. Ők harcolnak, de tehetetlenek egy vámpírral szemben. Mindezek ellenére Yuunak sikerül meglépnie, de a sérült Mikát hátra kellett hagynia.


Évekkel később Tokióban, a megmaradt emberiség bázisában találjuk magunkat, ahol Yuu kiképzést kapva a Japán Császári Démonsereghez csatlakozhat, hogy bosszút állhasson családján.


A Japán Császári Démonsereg démonok átlal megszállt fegyverekkel harcolnak, melyekkel meglehet ölni a vámpírokat. Merthogy nehogy már könnyű dolga legyen az emberiségnek, a vámpírok nem ölhetők meg akármivel, leszakadt végtagjaik visszaforhatnak. Emelett az emberiségnek szembe kell néznie az úgynevezett Apokalipszis Kürtölőivel, melyek hatalmas szörnyek és veszélyeztetik az embereket.


A vámpírok halhatatlan, emberi kinézettel rendelkező lények, egyértelműen vérszívók, szemük vörösek. Erejük a koruktól is függ, nagy hangsúlyt fektetnek a rangokra. Legmagasabb ranggal a királynő rendelkezik, alatta helyezkednek el a nemesek, és úgy a többiek. Halálukat a bizonyos démonfegyverekkel lehet elérni, melynek hatására hamuvá válnak. Úgy vélik az emberek csak a tápláléklánc részei, ezért rabszolgaként kezelik őket.


A poszt-apokaliptikus világban Yuu elszántan küzd, hogy beteljesítse bosszúvágyát, ezért semmilyen megpróbáltatás elől nem futamodik meg. Szörnyú múltja ellenére, sikerül újra barátokat szereznie, és meglehetősen jófej srác lesz. A 2. évad kiegészítette az 1.-t azonban befejezetlen, így arra következtetek, hogy még lesz folytatása, remélhetőleg.

Nekem mindenesetre a történet bejövős, mindenki aki szereti az ilyen fantasys-apokalipszises sztorikat, annak valószínüleg tetszeni is fog. A történet valóban vontatott néhány helyen, sokkal több akció, izgalom kerülhetett volna bele, éppen ezért ez ilyen kis laza animének elmegy. A grafikáját imádom, a Yuu és Mika irtó cuki lett. Ami a zenéit illeti, az 1. évad openingjét kívülről fújom, endingje lejásztsági listákra mentve, viszont az OST-ok az op és ed-vel szemben elmaradt, de természetesen akadt jó is, mint például a Battle Ost 108. Nem borzasztó, de lehetett volna azért jobb is. A 2. évad openingjét is imádom, de visszasírom az 1.-t is, nekem az örök kedvenc op marad, ugyanígy állok a endingel is.


Összeségében egy jó kis animét kaptunk, ezzel a 2x12 részével egy jó hétvégét szerezhet nekünk. Volt néhány troll karakter, akiken jókat lehetett nevetni, pár fordulat (a meglepő azért talán kicsit túlzás). Ha mást nem is, a zenéket mindenképp halgassátok meg.


bottom of page