top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Noragami


Konnichiwa csibéim! :D

Tehát, akkor beszéljünk is a Noragamiról. A történetünk főszereplője Yato, aki valójában egy isten. Az isteneket az emberek nem látják, csak ha azt ők akarják. Ha mégis meglátja valaki őt, akkor hamar elfelejti. Ugye az isteneknek japánban szentélyeket állítanak, azok az istenek számítanak rendesen isteneknek, akiknek van szetélyük. Nos, Yatonak nincs, most is éppen arra gyűjt, hogy építhessen egyet. Ha kívánságaink vannak az istenek felé, olyankor egy 5 yen-es érmét szokás felajánlani nekik. Így kell Yatohoz is imádkozni.


Az istenek feladatai a kísértetek megölése. Ezeket a kísérteteket az emberek nem látják, de mindenhol ott vannak. Képesek embereket megszállni, vagy földön ragadt lelkeket. A kísértetek tehát a gonosz lények, amikkel szembe kell szállni.


Minden istennek van egy úgy nevezett Szent Kincse, amik már halott emberek téboly lelkei. Szent Kincs csak olyan lélek lehet, ami teljesen tiszta. Ilyenkor az istenek a lelkeknek nevet adnak (pl. Yato esetében a Szent Kincsének Yuki nevet, adta, amihez párosult a "ne", így lett belőle Yukine, avagy Sekki). A kincsek képesek fegyverekké (vagy egyéb dolgokká) változni, feladatuk az isteneknek segíteni harc során a kísértetekkel szemben.


A történet főszálában megismerhetjük Hiyorit, aki valamilyen furcsa módon képes látni az isteneket és a kincseket. Hamar kiderül az oka: a lelke kicsúszik a testéből. Így ismerkedik meg, majd barátkoznak össze Yatoval, és kérést tesz neki: segítsen neki, hogy ne csússzon ki a lelke. Yato ezen ügyködik, végig, miközben a sorozat tart. A végére sem sikerült teljesíteni a kérést, de semmi probléma, ezért van a Noragami Aragoto, a 2. évada. Jelenleg jelennek meg részek belőle (talán 6. résznél jár, nem vagyok benne biztos).

Az anime nagyon vicces, pár jeleneten haltam meg a röhögéstől, a története érdekes, nem mindennapi, a karakterek nagyon jók (egyszerűen imádom Yatot és Yukinét). Méltán lett ilyen nagy sikerű (mert ugye az). 12x24 perc alatt minden percet imádtam. A látványvilág, a megrajzolás

tetszetős, nekem legalábbis tetszik, végülis a 2014-es stílsusban lett rajzolva. A hangvilágot is érdemes megemlíteni, a történet alatt is nagyon jó, odaillő zenéket használnak, az op-ok és az ed-k is fantasztikusak.




Nos, srácok, ami azt illeti, ezt az animét csak ajánlani tudom, mindenkinek. Ha szereted a shounenes animéket, harcokkal, poénokkal, néhány komolyabb pillanattal, amin körömrágva ülsz, akkor mindenképp kezdd el nézni. Már első része is hozza az anime hangulatát, poénokkal, bár még harcokkal annyira nem (az első pár percet leszámítva), szóval az 1. rész megnézése után el is lehet dönteni, hogy tetszik-e avagy sem. Én büszkén bejelentem, hogy egy nap alatt néztem meg az egész Noragamit, az addig megjelent Aragotoval együtt. Hamar belopta magát a szívembe, nem véletlen, hogy a kedvenc animéim listáján odaugrott a 2. helyre, a Fairy Tail alá, az FMA fölé.


Yatoisták kellenek a világnak, ne félj beállni közénk! Csatlakozz egyházunkhoz, ahol vakon követjük Yato-kami és Yukine-sama munkásságát! ;)


Pontozás:

Kichi-chan: 10/10

Szupszup-san: ?/10 (majd megkérdezem, ha fennt lesz)


bottom of page