top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Fairy Tail



Konnichiwa! Meg is érkeztünk egy új észbontóan haláli sablonnal. Előre is boldog halloweent mindenkinek! :)


Tehát akkor beszéljünk egy kísértetiesen jó animéről. Ez nem más, mint a Fairy Tail.


A varázslók világában járunk, ahol a mágia a legtermészetebb dolognak számít, ezzel kereskednek az emberek, tehát mágiát lehet venni, eladni is. A történet Fioréban játszódik, ez az az ország, ahol a főszereplőink élnek. Megismerkedhetünk a szőke hajú lánnyal, Lucyval, aki egy csillagmágus. Csillagmágiával különböző csillagszellemeket lehet előhívni, akik segítenek harcok során. Találkozunk még a kissé idióta, rózsaszínhajú sráccal, Natsu Dragneel-el és beszélő macskájával, Happyvel, aki tud repülni is!

Ebben a világban úgynevezett céhek is vannak. Ezek a közösségek különböző feladatot kaphatnak tulajdonképpen bárkitől, és ha a feladatot elvégzik pénzjutalmat kapnak. Vannak olyan céhek, amikhez egyszerű emberek csatlakoznak, olyanok, akik nem használnak mágiát és vannak olyanok, amelyek mágusoknak lett létrehozva. Ezek a máguscéhek.


De mi is az a Fairy Tail? Fiore első számú máguscéhe. Más szóval a legerősebb és a leghíresebb. Tény, hogy ők a legerősebb "jó" céh (mert persze vannak Sötét Céhek is, amikben a "rosszak" csatlakoznak), de a hírnevüket jó részt egy embernek köszönhetik. A bajkeverőről, aki talán a céh legerősebb tagja, a Szalamandra.


Natsuék éppen a Szalamandrát keresték, mikor belebotlottak Lucyékba. Lucy, mint mágus, az az álma, hogy csatlakozhasson a Fairy Tailhez.


Ebben az animében konkrétan minden van: sárkányok, démonok, varázslatok, átkok, apokalipszis (hehe:D), vicces karakterek, olyan részek, amiken sírtam a röhögéstől, szerethető gonoszok, exceedek (ezek a cicák, amik beszélnek és repülnek).


Nagyon sok féle mágia létezik: vannak az alkotó mágiák (mint pl. Gray), csillagmágia (pl. Lucy), sárkányölő mágia (pl. Sting, Rogue), istenölő mágia (pl. Zancrow, függetlenül attól, hogy még istennel nem találkoztam sem az animében, sem a mangában, na mindegy), démonölő mágia (pl. Silver).


Amiért szeretem:

1. minden karakter jól fel van építve, saját története van, és mindegyik jelleme más

2. kidolgozott csaták és a mágia

3. SÁRKÁNYOK

4. nem egyhangú történet, együtt tudok nevetni, búslakodni a karakterekkel

5. és úgy általában... nagyon jó :D


Ami zavaró lehet:

1. tulajdonképpen az egész anime a harcokra épül, kevés olyan rész van, amiben nincs harc

2. meglehetősen hosszú (most jár kb. a 250-es részeknél, manga pedig már rég lehagyta azt a részt, ahol most tart az anime és már teljesen más miatt aggódnak a főszereplők), bár ha engem kérdezel, nem feltétlen rossz dolog, ha egy anime hosszú, én legalábbis örülök neki...


Tehát. Ezt az animét csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha még nem kezdted el nézni, de már megfordult a fejedben, akkor üzenem: nyugodtan kezd el, nem fogsz csalódni. Ha pedig még csak nem is gondolkodtál azon, hogy el kezd nézni, akkor üzenem: szégyeld megad! :D Aki meg nézi/látta: pacsi :*


Pontozás:

Szupszup-san: 10/1000000000 :D

Kichi-chan: 10/10000000000000000000000 :D

Egyébként teljesen jó választás volt Haloweenre tenni ezt a kritikát. Varázslók, szellemek, sárkányok... Kísértetiesen jól passzol ehez a haláli ünnephez... Oké, abbahagytam :D

Najó, még egy utolsót:

Kísértitesen haláli, szellemes ünnepeket és pihenést kívánok, eme elátkozottan varázslatos haloweeni napokra. :D




bottom of page