top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Hyouka


Tartalom: Oreki Tomoe egy levelet ír Houtarounak Indiából. Azzal a kéréssel fordul öccséhez, hogy csatlakozzon a régi klubjába, ami a halálán van. Ahoz, hogy a Klasszikus Irodalmi Klub életben maradjon, Houtarou csatlakozik a csoporthoz. A klubszobába érve lány fogadja, aki közli vele, hogy szintén jelentkezett. Chitanda (a lány) személyes okokból csatlakozott a klubhoz, amit először nem árul el senkinek, de később erre is fény derül. Melléjük csapódik még Houtarou egyetlen barátja Satoshi és volt osztálytársa Mayaka. A négy diák elkezd nyomozni egy olyan ügy után, ami 33 évvel ezelőtt történt. A rejtély nyomai a Klasszikus Irodalmi Klub régi versgyűjteményében találhatóak, aminek neve: "Hyouka". Emellett még kisebb rejtélyek után is nyomoznak, ami már a klubtevékenységükké vált.

Rajzolás: Nekem nagyon tetszik. Nem erős színek. Olyan nyugtató hatású. Pont illik a történethez.

Fontos Karakterek:

- Oreki Houtarou: Egy középiskolás fiú, aki mindig passzívan viselkedik. Számára fárasztó foglalkozni bármivel. A mottója is ezt tükrözi: „Ha nem kell megtennem, akkor nem teszem meg. Ha meg kell tennem, akkor tegyem minél gyorsabban." Annak ellenére, hogy a Kamiyama Középiskolában nagyon sok a klub, Houtarou nem tartozik egyikbe sem. Ez maga a szürkeség megtestesítőjévé teszi őt.

- Fukube Satoshi: Houtarou legjobb barátja. A fiú mindig vidám, beszédes és kiveszi a részét a feladatokból, szinte Houtarou ellentéte. Nagyon jó a memóriája, saját magát egy adatbázisnak hívja.

- Chitanda Eru: Alapjában véve nyugodt természetű, de ha egy rejtély felkelti a kíváncsiságát, nem bír magával, míg ki nem derül az igazság. Az éltanuló lány nagyon jó memóriával rendelkezik és bár furcsa ezt mondani egy emberre, de a szaglása is kiváló, amivel segíteni tud az esetleges rejtélyekben.

- Ibara Mayaka: Egy alacsony lány, aki általános iskolában egy osztályba járt Houtarou-val. A fiúval nincs túl jó viszonyban, irigykedik az észjárására, ezért olykor rivalizál vele. Nagyon szigorú önmagával és másokkal szemben is.

Pontozás:

Szupszup-san: 10/10

Kichi-chan: 10/?


bottom of page