top of page

RECENT POSTS: 

HALLGASS MEG!

  • handy-icon_09_bw.png
  • Black YouTube Icon
  • Grey YouTube Icon

Vampire Knight

Hűha, ez az első bejegyzésem. WOW! :D Oké, tehát köszöntelek titeket, nem is húzom tovább az időt, vágjunk is bele.


Úgy gondoltam, hogy mivel ez az első bejegyzés, azt az animét mutatom be, amelyiket én néztem először. Ez pedig a Vampire Knight volt.



A főszereplő, Cross Yuuki, egy teljesen hétköznapi ember-lányként éli mindennapjait a Cross Akadémián, aminek az igazgatója a nevelőapja, Cross Kaien. Yuukit kiskorában megtámadta egy vámpír, de megmentette őt egy Kuran Kaname nevű hapsi, akibe a történet során teljesen belehabarodik. Visszatérve az akadémiára; nappali és éjszakai tagozatra bomlik. A nappaliba az emberek, az éjjelibe a vámpírok járnak. Yuuki egy őr, egy Zero nevű sráccal együtt, ők ügyelnek a rendre (értsd: hogy a vámpírok ne falják fel az arra sétáló embereket). Azért ők ketten lettek az őrök, mert más ember nem tud a vámpírok létezéséről és ez így van jól. Milyenek is ebben az animében a vámpírok? Vért szívnak, nem csillognak a napfényen és különleges képességeik vannak. Az akadémián kifejlesztettek egy vér-kapszulát, ami helyettesíti az ember vért. A vámpírok között élnek úgy nevezett "tisztavérűek" és "e-szintűek". A tisztavérűek az úgymond nemes vámpírok, vezetők. Az e-szintűek azok a vámpírok, akik egykor emberek voltak, de átváltoztak. Ők minél több embervért isznak, annál jobban kezdenek "süllyedni" és lassan érzelmetlen szörnyetegekké válnak, akiket a véren kívül semmi más nem érdekel. A vámpírvadászok feladata, hogy őket levadásszák.


Maga a történet meglehetősen bonyolultan van félépítve; több szerelmi szálat is beleépített az írója, ott van ugye Yuuki-Kanama páros, akiknek valódi kapcsolatára csak a végén derül fény. Azonban kiderül, hogy Zero is beleesett a kis Yuukiba Ezen kívül több mellékszereplő szerelmi kapcsolatára is fény derül. Több fordulat is van benne, például Zero esetében, aki vámpírrá vált. A történet végén lévő csavar azonban ennél talán jóval nagyobb. Yuuki visszakapja emlékeit, melynek következtében fény derül a múltbéli kapcsolatára Kanameval. Cross Kaien is hoz egy váratlan fordulatot, ahogy még rajta kívül egy tömérdek mellékszereplő. Többek között Zero múltját is megismerhetjük, amely egy újjabb incidenst eredményez. Harcokból is kapunk eleget, főként a végefelé.


Összegezzünk. A történet izgalmas, az anime hatalmasat aratott. Csak ajánlani tudom, de csak az olyanoknak, akik szívesen néznek romantikus-harcolós történeteket és nem riadnak vissza a vámpíros történetektől sem. Semmi horror nincs benne, emiatt nem kell aggódni, senkit nem fognak brutálisan legyilkolni (ismétlem, brutálisan). A megrajzolása teljesen rendben van, így hirtelen nem találok rajta semmi kifogásolhatót. :) Élvezhető és egyszer nézhető történet.


Pontozás:

Kichi-chan: 10/5

Szupszup-san: 10/5


bottom of page